Nar prirodna hormonalna terapija Objavljeno: 06. 04. 2017 - 3:45

EKSTRAKT NARA PRIRODNO RJEŠENJE ZA MENOPAUZU

Danas žene u srednjim godinama imaju brojne mogućnosti izbora kada je u pitanju rješavanje neugodnih simptome menopauze kao što su promjene raspoloženja, depresija, gubitak koštane mase i promjenjive razine estrogena.

U traženju prirodnog rješenja u zadnje je vrijeme jedna drevna biljka došla u prvi plan: sočni nar.

Nar sadrži tri najvažnija estrogena koje prizvode jajnici  - estradiol, estron i estriol. Tu se krije njegov potencijal prirodnog hormonskog nadomjestka i pomoć u smanjivanju tegoba menopauze, smanjivanju rizika od osteoporoze, raka dojke i srčanih bolesti. Jedan kg nara sadrži 17 mg estrona što je najviše zabilježena razina u cijelom biljnom svijetu.

Unatoč snažnim estrogenskim svojstvima nara on ne pokazuje poznati karcinogeni potencijal povezan sa sintetičkim estrogenom koji u određenoj mjeri imaju čak i tzv. bio-identični ili "biljni" estrogeni. Suprotno tome, nar je pokazao da djeluje selektivno u moduliranju estrogenskih receptora (SERM) koji su korisni organizmu i smanjuje aktivnosti receptora za koje je poznato da su povezani s estrogen ovisnim karcinomima.

Nar je još u drevna doba slavljen kao hrana bogova i eliksir maldosti. Njegove su zdravstvene dobrobiti mnogobrojne a proizlaze uglavnom iz njegovog snažnog antioksidativnog djelovanja. Antioksidanti štite stanice od oštećenja i osiguravanju njihov optimalna rad te tako štite tijelo od nastanka bolesti.

Antioksidativna snaga nara među najvišima je:

  • nar neutralizira čak 77% slobodnih radikala  
  • polifenoli iz crvenog vina neutraliziraju 46%
  • borvnice 33%
  • zeleni čaj 10%

ELAGIN FORTE je ekstraktje cijelog ploda nara.

Pakovanje sadrži 60 kapsula od 400 mg ekstrakta standardiziranog na 70% polifenola od čega 55% elagitanina i 15 do 20% elaginske kiseline.

Držimo se načela čistih sastojaka pa u vegetabilnoj kapsuli nema punjenja, konzervansa ni umjetnih bojila.

NAPOMENA:

Navedeni podaci su isključivo informativnog karaktera. Sastojci proizvoda i sam proizvod nema od strane EFSA odobrene zdravstvene tvrdnje . Ništa od napisanog ne predstavlja niti se treba shvatiti kao zdravstveni savjet. 

IZVORI:

  • Junko Mori-Okamoto, Yoko Otawara-Hamamoto, Hideyuki Yamato, Hiroyuki Yoshimura PMID: 15099854
  • Heftmann, E., Ko, S., Bennet, R.D., 1966 Identification of estrone in pomegranate seeds. Phytochemistry 5,1337-1339
  • Pomegranate extract demonstrate a selective estrogen receptor modulator profile in human tumor cell lines and in vivo models of estrogen deprivation.
  • Sreekumar Sreeja, Thankayyan R Santhosh Kumar, Baddireddi S Lakshmi, Sreeharshan Sreeja, PMID: 21839626
  • Osteogenic potential of punica granatum through matrix mineralization, cell cycle progression and runx2 gene expression in primary rat osteoblasts
  • Sahabjada Siddiqui and Mohammad Arshad, PMC4248434
PODIJELITE OVO
  O proizvodima - Sve