Johanna Budwig prehrana za oboljele od raka Objavljeno: 07. 04. 2017 - 12:29

Putem homeopatske prakse Johanna Budwig je liječila ljude oboljele od raka svojim metodama (Budwig prehrana, sunčanje, izbjegavanje stresa, vegetarijanska prehrana s naglaskom na sirovu hranu). Prema dostupnim podacima, postotak izliječenja (iako su joj pretežno dolazili tzv. terminalni pacijenti) od tumora je bio visokih 90%!

U svom je istraživanju shvatila biokemijsku važnost esencijalnih masnih kiselina (linolne i linolenske) u respiraciji ljudske stanice (metabolizmu stanice). Primijetila je da ih membrane tumorskih stanica (kod oboljelih od raka) ne sadrže. A kako bi se dopremile masne kiseline do stanica putem krvi, potrebno je da se tvori spoj imena lipoprotein. Tako je složila tzv. Budwig prehranu (engl. Budwig protocol) gdje je osnovica prehrane dobro izmiješano ulje lanenih sjemenki (laneno ulje je ulje koje je najbogatije esencijalnim masnim kiselinama koje naš organizam ne može sintetizirati) sa svježim kravljim sirom (u Njemačkoj se preporuča skuta - njem. quark, austrijski topfen) koji je bogat aminokiselinama sa sumporom, metioninom i cisteinom. Na taj način u svoj organizam unosimo potrebni lipoprotein.

Također je shvatila da transmasne kiseline, koje se dobijaju hidrogenizacijom ulja, kao uljez ulaze u proces izgradnje stanice i njene respiracije, i tu respiraciju zagušuju. Njen je zaključak bio da se tako stanica počne ponašati anaerobno, kao gorivo postaje šećer umjesto kisika, i to je nastanak tumora.

Za svoja znanstvena postignuća sedam je puta bila nominirana za Nobelovu nagradu. Njena istraživanja, zaključke i uljno-proteinsku prehranu podržavaju liječnici: dr. Robert Willner ("The Cancer Solution"), dr. Dan C. Roehm ("Townsend Letter for Doctors"), dr. Ralph W. Moss, dr. William L. Fischer ("How to Fight Cancer & Win"), dr. Max Gerson. Također i organizacije " "People Against Cancer (SAD) i "Menschen gegen Krebs" (Njemačka).

 Na hrvatski jezik su prevedene dvije knjige Dr. Johanne Budwig:

  • Uljno-proteinska kuharica
  • Rak - problem i rješenje

Ovdje smo pripremili sažetak o protokolu dr. J. Budwig.

Ulje lanenih sjemenki mora biti svježe, pa ga je zato potrebno držati u hladnjaku nakon otvaranja i potrošiti kroz dva-tri tjedna.
Preporučila bih vam da sir kupujete na placu a ne u supermarketima jer u domaćem svježem siru nema konzervansa.
Linomel koji se spominje u knjizi je mješavina mljevenih sjemenki lana i meda, može se nabaviti samo u Njemačkoj no umjesto Linomela možete upotrijebiti svježe mljevene lanene sjemenke i med.

 Osnovni omjer kod pripreme je 1:2:1/2

  • 1 jušna žlica lanenog ulja
  • 2 jušne žlice posnog kravljeg sira
  • 1/2 jušne žlice mljevenih sjemenki lana a može se dodati i  jedna čajna žlica meda.

Pripravljeni obrok treba pojesti u roku od 15 minuta jer inače gubi svoja svojstva.
Sir i ulje mješate štapnim ili nekim drugim mikserom oko 1 minute.
Sjemenke meljite u mlincu za kavu oko 1 minute.
Mljevene sjemenke isipajte na smjesu sira i lana i umješajte žlicom, a ako je smjesa jako gusta možete dodati jednu ili dvije žlice toplog mlijeka.

Ovom osnovnom receptu možete dodati razno sezonsko voće ili orašaste plodove.

Količinu lalnegog ulja i sira oboljela osoba treba postepeno povećavati do količine od 6 žlica ulja sa 12 žlica sira ( oko 170ml) dnevno.

Ukupnu količinu nije potrebno pojesti odjednom već ju možete rasporediti na više obroka tijekom dana. Bitno je samo da za svaki obrok spremite svježu smjesu i pojedete ju u roku od 15 minuta.

Pravila kojih se trebate pridržavati:

  1. Uzimajte puno tekućine osobito sokove od svježeg voća i povrća. Odrasla osoba trebala bi uzimati čak i 3 litre tekućine dnevno, ali ne zaboravite da se voda nalazi i u hrani pa i nju ubrojite u dnevni unos.
  2. Jedite što više sirovog voća i povrća po mogućnosti organskog.
  3. Izbacite mlijeko i mliječne proizvode i proizvode koji sadrže gluten.(osim posnog kravljeg sira)
  4. Jedite fermentirano povrće osobito kupus i repu.
  5. Izbacite u potpunosti šećer iz prehrane jer šećer hrani stanice raka. Za zaslađivanje koristite isključivo steviju ili med. Ne koristite dijetetske proizvode koji kao zamjenu za šećer sadrže ASPARTAM.
  6. Izbacite iz prehrane što je moguće više rafinirane i konzervirane hrane.
  7. Izbacite crveno meso i mesne prerađevine (govedina, janjetina, divljač, svinjetina, kobasice i salame, paštete i sl.).
  8. Jedite umjerenu količinu ribe i bijelog mesa (piletina, puretina,..).
  9. Uzimajte beta glukan, magnezij, selen, vitamin E, vitamin D3, probiotike i enzime.
  10. Izlažite se svaki dan suncu. U zimsko doba kad nema sunca obavezno uzimajte veće količine ( i do 10 000 IU) vitamina D3.
  11. Budite fizički aktivni. Hodajte 30-60 minuta svaki dan.

Naše su misli i emocije izravno vezane s našim zdravljem. Pokušajte otkriti uzroke i promijeniti emocije i misli a u tome vam može pomoći Nova germanska medicina i tehnika emocionalne slobode.

Proučite Novu Germansku medicnu koj daje dosta podataka o vezanosti emocija i karcinoma
http://www.nova-medicina.net
Ako je emocionalna trauma i stres uzrok nastanka karcinoma potrebno je poraditi na tome kako bi lječenje bilo uspješano. Tu može jako pomoćo metoda otklanjanja emocinalnog stresa tapkanjem.
http://www.hrvatska.tehnikaemocionalneslobode.com/EFT_Croatian.pdf
Tehniku spravljanja Budwig sira i lana možete pogledati na:
http://www.budwig-videos.com/
Postoji i cijeli forum ( na engleskom) vezan na protokol dr. Budwig:
forum FlaxSeedOil2

Poveznice:
prehrana kod raka rak
PODIJELITE OVO
  Zdravlje - Sve