Na uvjete poslovanja i korištenja stranice sangreen.eu i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije.
Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08).
U uvjetima poslovanja i korištenja možete pronaći i:
OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA STANDARDNI INFORMACIJSKI OBRAZAC ZA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Manat obrt za trgovinu Vl. Nataša Maslovarić, F. Bulića 2, 47000 Karlovac, Hrvatska. OIB 58912499054, MB 92098649. Tel: 047/ 600122, Račun kod Erste & Steiermärkische Bank d.d.: IBAN HR83240 2006 1140 202300 www:http.//sangreen.eu/ e-mail:sangreen@sangreen.eu

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača
i dostavit će se ova predugovorna obavijest i standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora.

CIJENE PROIZVODA I USLUGA istaknute na Internet stranicama, reklamama i u katalozima izražene su u eurima i u njih je uračunat PDV. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i/ili plaćanja i mogu se promijeniti bez prethodne najave.

TROŠKOVI DOSTAVE priopćavaju se prilikom naručivanja.
Manat obrt za trgovinu zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda. Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisana su u ovim uvjetima.


PLAĆANJE
Plaćanje je moguće izvršiti na sljedeće načine:

1. Plaćanje kreditnim karticama
American Express, MasterCard, Maestro, Visa jednokratno, Diners, Discover, Dinacard.

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava SSL certifikat izdavača GeoTrust.
Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSPay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.

2. Uplatnica - Virman - Internet bankarstvo

Kod izbora ovog načina plaćanja, na svoju email adresu dobiti ćete potvrdu narudžbe sa svim podacima potrebnim za uplatu. Uplatu potom možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte, Fine ili sl.
Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo vam naručene artikle.

3. Pouzećem
Plaćanje se obavlja prilikom preuzimanja robe a plaća se dostavljaču. Za plaćanje pouzećem trošak transfera novca iznosi 1,20 EUR / 9,00 kn, a za plaćanje virmanom, internet bankarstvom ili karticama taj se trošak ne naplaćuje.

RAČUN
Račun za narudžbu dostavljamo u pošiljci zajedno s robom.

ISPORUKA PROIZVODA:

NA PODRUČJU HRVATSKE – Kurirska služba GLS i Hrvatska pošta

  • paket se šalje radnim danom u roku 48 sati
  • dostava paketa na kućna vrata unutar tri radna dana od slanja narudžbe, osim vikendom, ako su svi artikli na skladištu
  • dostava kurirskom službom GLS se vrši u sve gradove i mjesta u Hrvatskoj izuzev otoka za koje nema trajektne linije, na koje se dosta vrši putem Hrvatske pošte

PODRUČJE DOSTAVE
Robu dostavljamo na cijelo područje Republike Hrvatske

TROŠAK DOSTAVE
Trošak dostave iskazuje se pri narudžbi.
Za sve pošiljke unutar Hrvatske do 22,56 EUR / 170,00 kn iznosi 2,65 EUR / 20,00 kn, a za pošiljke iznad 22,56 EUR / 170,00 kn dostava je besplatna.

Cjenik dostave:

CJENIK DOSTAVE

Tezina paketa:

do 2 kg

do 10 kg

Hrvatska

2,65 EUR/ 20 kn 3,31 EUR/ 25 kn

REKLAMACIJE PROIZVODA se priznaju samo uz predočeni račun kao jedini dokaz kupnje.
U slučaju reklamacije proizvoda zbog nedostataka ili skrivenih mana, proizvod pošaljite na adresu: Manat obrt za trgovinu, F. Bulića 2 47000 Karlovac ili nas kontaktirajte na broj telefona: 047/600122.

PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA
Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu (Internet trgovina ili kupovina putem telefona) može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. ZZP), u roku četrnaest (14) dana od primitka robe, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti. Ukoliko kupac s ugovorom na daljinu nije dobio potvrdu prethodne obavijesti o mogućnosti jednostranog raskida ugovora, pravo kupac za jednostrani raskid ugovora je 12 mjeseci.

U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP).Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.
Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već će se izvršiti procjena umanjenja vrijednosti proizvoda.

Ostala prava i obveze su navedene u priloženom Standardnom Informacijskom Obrascu za jednostrani raskid ugovora.

OBAVIJEST O NAČINU PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA
Sve prigovore sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (N.N. 41./2014.), možete poslati putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte kao i u poslovnim prostorijama u kojima se nalazite. Ukoliko se prigovor podnosi u poslovnim prostorijama, trgovac je dužan odmah pisanim putem ovjeriti njegov primitak .

Ostali načini podnošenja prigovora:

  • Na adresu:  Manat obrt za trgovinu, F. Bulića 2 47000 Karlovac
  • Na e-mail adresu: sangreen@sangreen.eu

ili podnijeti u poslovnim prostorijama na adresi F. Bulića 2 47000 Karlovac. Kako bi Vam sukladno članku 10. stavak 5. Zakona potvrdili primitak pisanog prigovora, a zatim i na isti odgovorili, molimo Vas da navedete točne podatke za primitak istog.

Odgovor na Vaš prigovor zakonski moramo dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se možete obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.

Ukoliko prihvaćate uvjete korištenja, prihvaćate i Opće uvjete poslovanja.
Manat obrt za trgovinu zadržava pravo izmjene ovih uvjeta i pravila bez prethodne najave. Uvjeti poslovanja su sukladni zakonima Republike Hrvatske. U slučaju eventualnog spora trgovac i potrošač će spor riješiti mirnim putem, a ukoliko nije moguće nadležan je redovno nadležan sud u Karlovcu.

  Uvjeti - Sve