Korona virus i stres Objavljeno: 21. 03. 2020 - 12:25

Hormoni stresa negativno djeluju na funkciju našeg imunološkog sustava.

Znanstvena je činjenica da pozitivno i negativno razmišljanje duboko utječu na funkciju imunološkog sustava. U imunološkom istraživanju poznato je područje psihoneuroimunologije. Raščlanjeno na temeljne riječi: imunologija je tjelesni sustav koji štiti od unutarnjih infekcija. Neuro-imunologija je studija kako mozak kontrolira imunološki sustav. Psiho-neuroimunologija je znanost o tome kako naša svijest djeluje na mozak pri kontroli imunološkog sustava.

Strah od korona virusa djeluje na naš imunološki sustav i dodatno pogoršava epidemiju.

Danas je svakako osobama koje su u svakodnevnom kontaktu s velikim brojem ljudi zadržati pozitivno razmišljanje i ne podlijeći stresu.

Jedite hranjivu prirodnu hranu, relaksirajte se, uzimajte vitamine i suplemente, posebno velike doze vitamina C i perite ruke češće nego inače.

Broj smrtnih slučajeva u pojedinoj zemlji izravno je vezan na broj stariji kronično bolesnih osoba u općoj populaciji. Najveći broj smrtnih slučajeva u Italiji odnosi se na starije osobe koje su već imale dvije ili tri teške dijagnoze.

Velika većina zdravih ljudi, mlađih od 65 godina, vjerojatno će imati samo blage simptome. Oni koji su stariji i čije je zdravlje već ugroženo trebaju biti briga svih nas. Lijepo je vidjeti da smo se organizirali u pomoći takvim osobama.

Ostaje samo da se osobe u samoizolaciji počnu napokon odgovorno ponašati i da shvate da njihov izlazak iz samoizolacije može za posljedicu imati nečiju smrt!

Hoće li se epidemiji korona virusa doći kraj? Odgovor je naravno DA. Kao što je pokazuje gotovo potpuni prestanak novih slučajeva u Kini i Južnoj Koreji.

PODIJELITE OVO
  Zanimljivosti - Sve