Kurkumin BCM-95 EU patent za sastav i uporabu u liječenju Objavljeno: 05. 06. 2018 - 10:51

Sačuvati i/ili poboljšati zdravlje uzimanjem dodataka prehrani postaje potreba, a ne trend. Sigurnost i djelotvornost sastojaka, kao i mogućnost provjere izvora sirovine u dodacima prehrani, treba biti na visokoj razini kako bismo dobili pravu vrijednost za svoj novac i najbolji učinak.

Zadnjih je godina provedeno mnogo testiranja biljnih dodataka prehrani koja su utvrdila da sadržaj proizvoda ne odgovara onom koji je navedeno na deklaraciji, kao i visok udio pesticida i teških metala u sirovini.

Na tržištu je puno dodataka prehrani sa kurkuminom. Teško je reći koji je najbolji, te stoga treba odvojiti malo vremena da se prouči sastav, podrijetlo i reference proizvođača. 

Kurkumin BCM-95 se izdvaja po nekoliko činjenica:

 • Jedini sadrži eterično ulje Ar-turmerone koje se u ekstrakciji kurkumina iz kurkume potpuno gubi
 • Sadrži 100% čistu aktivnu supstancu, bez punila, bojila, aditiva, GMO i sl.,
 • FDA patent za pomoć u liječenju Alzheimerove bolesti,
 • EPO (europski) patent za sastav i pomoć u liječenju reumatoidnog i osteoartritisa, depresije i Alzheimera,

Po sastavu najsličniji nativnoj kurkumi: sadrži sve kurkumine i eterično ulje kurkume Ar-turmerone, a poznato je da su kurkuminoidi topljivi u uljima.

Sama činjenica da ima odobrene patente u Europi, Japanu i SAD-u, kao i 47 kliničkIh studija, daje određenu sigurnost u njegovo djelovanje i izdvaja ga od ostalih kurkumina na svjetskom tržištu.

Dokumnet koji sadrži Europski patent za kurkumin BCM-95 možete preuzeti na dnu ove stranice.

Patent se odnosi na uporabu u liječenju kod:

 1. Reumatoidnog artritisa,
 2. Osteoartritisa,
 3. Depresije,
 4. Alzheimerove bolesti

i za sastav od:

 • kurkumina
 • demetoksikurkumina
 • bisdemetoksikurkumina
 • eteričnog ulja kurkume Ar-turmerona.                       

Kurkumin BCM-95 kompleks je kurkuminoida i esencijalnog ulja kurkume Ar-turmerone kojem je na 100% prirodan način povećana bioraspoloživost upravo zahvaljujući esencijanom ulju Ar-turmerone (kurkuminoidi su topljivi u uljima). Niti jedan drugi proizvod ne sadrži eterično ulje Ar-turmerone jer se ono u procesu ekstrakcije potpuno gubi.

Prošle godine kurkuminu BCM-95 je afirmiran GRAS ( generaly recognised as safe) status od strane US Food and Drug Administration (FDA). To dokazuje sigurnosni profil kurkumina BCM-95 i potvrđuje ga kao pouzdan i čist brand. Kurkumin BCM-95 je verificiran u 42 objavljene studije uključujući predkliničke i kliničke studije o višestrukim zdravstvenim prednostima.

Kurkumin BCM-95 prolazi kroz stroge kontrole kvalitete od uzgoja kurkume na farmi kao i tijekom cijelog proizvodnog procesa, a njegove terapeutske koristi dokazuju se rigoroznim kliničkim ispitivanjima. Arjuna osigurava sljedivost opskrbnog lanca BCM-95, od farmi do gotovog proizvoda, kako bi se osiguralo čist i siguran proizvod.

Dodatak prehrani je dobar onoliko koliko je dobra njegova najslabija komponenta. Ukoliko se ne može provjerti podrijetlo i način uzgoja biljke, kako je proizvedena sirovina i da li je testirana na pesticide, teške metale i ostale štetne sastojeke ne možemo biti sigurnu da nema toksičnih supstanci koje dugotrajnom uporabom mogu dovesti do potencijalno štetnih učinaka. U početku, proizvod se može činiti korisnim, ali vremenom njegovi štetni sastojci mogu stvoriti neželjene simptome.

Vaša najbolja opcija je klinički testirana formula, kao što je kurkumin BCM-95, koja ima kontrlou kvalitete od farme do gotovog proizvoda. Ova jedinstvena formulacija sva tri kurkumina i eteričnog ulja kurkume 100% je čista, prirodna, netoksična i djelotvorna. U kapsulama Ultra strong kurkumin BCM-95 nema štetnih filera, aditiva i umjetnih boljila.

Treba imati na umu da kemikalije koje su prisutne u okolišu mogu biti prisutne u sirovinama koje se koriste za proizvodnju dodataka prehrani. Otkrivanje štetnih ili upitnih kemikalija u sastojcima za ljudsku potrošnju mora se smatrati pitanjem javnog zdravlja.

Proizvodna linija Safepure koju koristi proizvođač naših dodataka prehrani  zadovoljava stroge zahtjeve propisane Uredbom EU o onečišćvačima.

Proizvodi su u skladu s ograničenjima EU koje je odredilo regulatorno tijelo za PAH, teške metale, aflatoksine, ostatke pesticida i ostatake otapala.

Preuzmite dokument:

  patent_ep11765166nwb1.pdf   (427.88 KB)
 
PODIJELITE OVO
  Zanimljivosti - Sve