Vitamin C bolji od cjepiva Objavljeno: 21. 05. 2017 - 7:37

Autor: Jonathan Landsman (NaturalNews)

Ideja o "srebrnom metku" koji može izliječiti čovječanstvo od širokog spektra bolesti, od raka preko ospica do gripe, odavno je bila san pacijenta i liječnika. Što ako taj srebrni metak nije u obliku najnovijih rizičnih cijepiva već u obliku vitaminskog dodataka? To je upravo zaključak koji se može izvući nakon pregleda prednosti vitamina C pronađenih u radu dr. Fredericka Klennera.

Konvencionalna medicina ne prepoznaje dokazanu medicinsku istinu

O radu dr. Klennera o vitaminu C i njegovoj nevjerojatnoj sposobnosti da izliječi sve, od dječije paralize, multiple skleroze i reakcija na otrov zmija, stoje podaci u njegovim radovima i spisima koje je napisao tijekom tri desetljeća. Njegovi dokumentirani uspjesi stoje pred konvencionalnom medicinom, koja s druge strane zahtijeva invazivne medicinske tretmane poput cjepiva protiv ospica, zaušnjaka i rubeole.

Na temelju studija dr. Klennera, čini se da vitamin C djeluje kao antiinfektivno i redukcijsko sredstvo, kao i sredstvo protiv zgrušavanja, oksidacijsko sredstvo i antihistamin. Pogledajmo neke prednosti vitamina C koja se nalaze u tri desetljeće dugim medicinskim istraživanjima dr. Klennera.

Terapija vitaminom C i dječija paraliza

Dok su drugi prije njega teoretizirali da vitamin C može igrati ulogu u smanjenju učinaka dječije paralize, dr. Klenner je bio taj koji je prvi puta dao dozu vitamina C pacijentima s dječijom paralizom koja je bila ekvivalentnt za 10-ak tisuća milligrama vitamina C - svaki dan.

Dok je dr. Klenner tijekom 1949. godine na Godišnjoj sjednici Američke liječničke komore predstavio izvješće o vitaminu C i dječijoj paralizi, bebe, djeca i odrasli nastavljaju biti invalidi ili umiru od virusa, dok drugi iz medicinskom područja daju njegovom otkriću malo pozornosti.

Klenner je preporučio intravenozno davanje vitamina C, ali je istaknuo da intramuskularni put također može biti zadovoljavajući. On je dao najmanje 350 mg po kg tjelesne težine - doza koja odgovara 25.000 do 30.000 mg za odraslu osobu.

Prema dr. Klenneru, masivni askorbatski tretman izliječio je svaki slučaj 60 pacijenata sa dječjom paralizom koji su bili pod njegovom skrbi. Nitko nije imao paralizu, a sve je bilo dobro samo tri dana nakon liječenja. Opet je dr. Klenner je izvijestio o svojim nalazima, ovaj put u časopisu Southern Medicine and Chirurgia. I opet je malo tko u medicinskoj zajednici to primijetilo.

Vitamin c daje izvrsne rezultate kod Herpes zostera

Uspjeh Dr. Klennera s korištenjem vitamina C za borbu protiv brojnih infekcija i otrovnih supstanci, uključuje i objavljeni rad s osam bolesnika s Herpes zosterom. Svakoj je osobi svakih 12 sati davao 2.000 do 3.000 mg injekcije vitamina C, uz 1000 mg voćnog soka svakih dva sata.

Sedam od osam pacijenata izvijestilo je o potpunom nestanku boli povezane s Herpesom u roku od dva sata od primanja prve injekcije vitamina C. Sveukupno, pacijenti su primili pet do sedam injekcija vitamina C. Blisteri povezani s virusom potpuno su nestali unutar prvih 72 sata.

Dr. Klennerove zapažanja podupiru i rezultati drugih istraživača objavljenih i prije i nakon što je on objavio svoj rad. Ranije studije izvijestile su o uspjehu s 14 bolesnika sa Herpes zosterom koji su primali injekcije vitamina C. U izvješću iz 1950. godine, Herpes zoster je potpuno nestao kod 327 od 327 bolesnika – u samo 72 sata nakon što su primili injekcije vitamina C.


Može li vitamin C pomoći s drugim virusima?

Djelo dr. Klennera nije se zaustavilo na Herpes zosteru i dječijoj paralizi. Dugi popis bolesti, uključujući upalu pluća, hepatitis, ospice, zaušnjake, difteriju i gripu, među mnogim drugima, izliječen je korištenjem terapije vitaminom C.

Ključ za učinkovitost vitamina C je praksa davanja dovoljne količine, dovoljno dugo vremena. Dok se neka kronična virusna stanja ne mogu odmah riješiti, istraživanja još trebaju identificirati akutno virusno stanje koje vitamin C nije iskorijenio brzo - osim u bolesnika s teškim oštećenjem tkiva i onih blizu smrti.

Na primjer, kod pacijenata s upalom pluća, dr. Klenner preporučuje najmanje 1000 mg vitamina C intravenozno svakih 6 do 12 sati za blage slučajeve, a za djecu 500 mg. Većina pacijenata pokazala je kompletno kliničko i rendgenso izlječenje bolesti nakon samo tri do sedam injekcija.

Prednosti vitamina C također se mogu vidjeti kod pacijenata s virusnim hepatitisom. Pacijenti su mogli nastaviti normalne aktivnosti u samo dva do četiri dana nakon oralnog uzimanja 500 do 700 mg po kg tjelesne težine. Ta doza iznosi oko 30 grama - svakih 24 sata - u sokovima od naranče.

Ovo su samo neki od mnogih primjera doktora Klennera i drugih istraživača koji su koristili vitamin C kako bi se pacijenti riješili virusa.


Kako se zaštititi od bolesti izgradnjom cjeloživotnog imuniteta?

U svojem radu, dr. Klenner je izrazio preporuku da se bilo koja osoba ne bi trebala oslanjati na malu preporučenu dozu vitamina C, bez obzira na borbu protiv bolesti ili ne. Takve doze su korisne samo za brigu o akutnom skorbutu; one ne odražavaju kronični nedostatak vitamina C pogoršan stresom, nečistoćama u okolišu i zaraznim organizmima.

Uz liječenje bolesti, dr. Klenner je stajao pri svojim preporučenim dnevnim preventivnim dozama od 10.000 do 15.000 mg / dan. Za roditelje s djecom, on je preporučio dozu dječije dobi u gramima vitamina C, gdje je 1 godina jednaka 1000 mg.

To znači da bi četverogodišnjak trebao uzimati 4000 mg dnevno ili  9-godišnjak 9.000 mg dnevno, s razinama od 10.000 mg dnevno za stariju djecu. Međutim, i ove preporuke mogu se mijenjat jer je dr. Klenner citiran kako upućuje pacijente da uzmu dovoljno vitamina C da ostanu bez simptoma bolesti s očekivanjem da bi količina vitamina C mogla varirati.

Vrijedno je napomenuti da čak i na vrlo visokim razinama nisu zabilježene negativne nuspojave s dozama vitamina C. Preokretanje simptoma bolesti s vitaminom C može pomoći ljudskom tijelu da uspostavi "cjeloživotni imunitet" koje cjepiva (i mnogi drugi lijekovi) ne uspijevaju postići.


 


 

PODIJELITE OVO
  Zanimljivosti - Sve