Chios Mastika vodica za usta protiv gingivitisa Objavljeno: 06. 04. 2017 - 1:52

Loš dah uzrokovan gingivitisom neugodan je problem u komunikaciji na poslu, u privatnom životu i može stvoriti nepotrebne komplekse.

Problem lošeg daha ne utječe samo na osobu koja ga ima već i na ljude s kojima se ta osoba druži, te vrlo često izaziva neugodne situacije. Ponekad osoba koja pati od lošeg daha nije niti svjesna svojeg problema. Ako su vam desni iritirane, upaljene ili imate krvarenje iz desni vjerojatno imate i loš dah.

Za učinkovito riješavanje problema lošeg daha uzrokovanog gingivitisom i paradentozom potrebno je riješiti uzrok njegovog nastanka.

Chios Mastika pasta za zube i vodica za usta suzbijaju i preveniraru gingivitis, upalu desni koji uzrokuje parodontitis i u konačnici dovodi do ispadanja zubi. Njihovi sastojci djeluju  na Porphyromonas gingivalis glavni uzročnik nastanka gingivitisa, a ujedno preveniraju i nastanak karijesa. Chios Mastika pasta za zube i vodica za usta imaju umirijuća i ljekovita svojstva, njeguju oralnu sluznicu i pružaju učinkovitu i dugotrajnu pomoć u rješavanju problema lošeg daha koji  prati gingivitis i paradontitis.  


Chios Mastika pasta za zube 80 gCHIOS MASTIKA PASTA ZA ZUBE 80 g

SASTOJCI:

 • Chios Mastika vodeni ekstrakt
 • Esencijalna ulja Chios Mastike
 • Suhi ekstrakt Chios Mastike

Jedinstvena kombinacija aktivnih derivata Chios Mastike poznata je po snažnom prirodnom antimikrobnom i tonizirajućem djelovanju

 • Ekstrakt alpske ruže

Studijom in vivo dokazno je njegovo iznimno snažno djelovanje na suzbijanje gingvitisa

 • Ulje gospine trave i maslinovo ulje

Smanjuju iritaciju i bol kod upaljenih desni

 • Fluor inatrijev monofluorofosfat

NE SADRŽI: umjetne arome, parabene i natrijev lauril sulfat.


 Chios Mastika vodica za usta 250 mlCHIOS MASTIKA VODICA ZA USTA 250 ml  

SASTOJCI:

 • Esencijalno ulje Chios Mastike
 • Vodeni ekstrakt Chios Mastike
 • Ekstrakt alpske ruže
 • Glicin i fluor

NE SADRŽI: umjetne arome, parabene i natrijev lauril sulfat.

Kod problema sa lošim dahom vodica je praktična za upotrebu na poslu i van kuće. Samo jedno ispiranje osigurava vam ugodan i svjež dah. Učinak nije samo trenutan već traje nekoliko sati i daje sigurnost u komunikaciji u svim privatnim i poslovnim situacijama.

Ljekovita svojstva Chios Mastike potkrepljena su brojim kliničkim studijama koje se odnose na zdravlje usne šupljine i probavnog trakta.

 • PORPHYROMONAS GINGIVALIS

U studiji1 iz 2006. g ispitivana je antimikrobna aktivnost Chios Mastike na Porphyromonas gingivalis koji je odgovoran za nastanak parodontnih bolesti i zadaha iz usta. Chios Mastika djelovala je na nastanak inhibicijskih zona, što upućuje da se može koristiti kao potencijalno netoksično sredstva za liječenje zadaha iz usta i bolesti desni.

 • PREVENCIJA NASTANKA KARIJESA

Studija2 o utjecaju  mastike na streptokoke  pokazala je da mastika ima in vitro i in vivo antibakterijski učinak  na S. mutans i mutans streptokoke te može biti pomoć u prevenciji nastanka karijesa.

LITERATURA:

 1. Sterer N. [2006]: Antimicrobial effect of mastic gum methanolic extract against Porphyromonas gingivalis. J. Med. Food, 9 (2): 290–292. PMID: 16822220 [PubMed]
 2. Aksoy A., Duran N., Koksal F. [2006]: In vitro and in vivo antimicrobial effects of mastic chewing gum against Streptococcus mutans and mutans streptococci. Arch. Oral Biol., 51 (6): 476-481. PMID: 16343417 [PubMed]
PODIJELITE OVO
  O proizvodima - Sve