Kurkuma - Kurkumin - Ultra strong Kurkumin BCM-95 Objavljeno: 06. 04. 2017 - 1:23

Kurkuma ili indijski šafran (Curcuma longa)

Kurkumu mnogi smatraju jednom od najljekovitijih biljaka na svijetu zbog njenog snažnog protuupalnog, antikancerogenog i antivirusnog djelovanja.

Polifenoli (biljne kemikalije) iz kurkume su među malobrojnima koje su u stanju prijeći krvno moždanu barijeru i djelovati izravno na stanice mozga. Osnovna prepreka iskorištavanju ljekvitih svojstava kurkume je njena slaba apsorpcija te ju stoga u terapeutske svrhe treba uzimati u velikim količinama, od 8 do 12 grama.

Riječi kurkuma i kurkumin često se koriste kao riječi istog značenja iako one to nisu. Kurkumin je primarni polifenol iz kurkume i njena najljekovitija komponenta. Kurkuma sadrži 2-5% kurkumina. Postupkom ekstrakcije kurkumin se izdvaja iz kurkume i na taj se način dobiva ekstrakt koju uobičajeno sadrži 95% kurkumina i na tržištu je poznat pod nazivom kurkumin. Za proizvodnju 1 kg ekstrakta potrebno je 25 kg kurkume.

Osnovni nedostatak kurkumina je taj što se procesom ekstrakcije gube neki ljekoviti sastojci iz kurkume. Tu se osobito izdvajaju eterična ulje kurkume koja imaju osebujna ljekovita svojstva. U korjenu kurkume ih ima čak 7%, a u standardnom ekstraktu ih nema niti malo.

Ultra strong kurkumin BCM-95 Zašto je Kurkumin BCM-95  bolji od drugih?

Snaga djelovanja kurkumina je veća u odnosu na kurkumu, a nedostatak mu je gubitak eteričnih ulja i slaba apsorpcija. Vođeni tom spoznajom i činjenicom da su kurkuminoidi topivi u ulju, znanstvenici su došli do revolucionarnog rješenja i formulirali kurkumin BCM-95 u kojem su patentiranim postupkom spojeni kurkumin i eterična ulja kurkume. Eterično ulje kurkume povećalo je opseg i snagu ljekovitog djelovanja formulacije BCM-95 u odnosu na standardni kurkumin i poboljšalo apsorpciju. To je razlog zašto je kurkumin BCM-95  jedinstven po sastavu i superioran po djelovanju.

Prednosti Kurkumina BCM-95 :

 1. Povećana apsorpcija i širina djelovanja u odnosu na standardni kurkumin.
 2. Visoko doziran - jedna kapsula sadrži 500 mg kurkumina BCM-95 i djeluje kao 5 g kurkume.
 3. Jedinstveno djelovanje proizlazi iz sinergije ulja kurkume ar-turmerone i kurkumina.
 4. Po svojem sastavu, u usporedbi s drugim kurkuminima,BCM-95 je najsličniji nativnoj krurkumi
 5. BCM-95 bio je predmet 47 objavljene studije, uključujući pretkliničke i kliničke studije, za njegovu bioraspoloživost i potencijalne zdravstvene primjene .
 6. U SAD-u ima odobren patent (US 8859020) za terapiju Alzheimerove bolesti.
 7.  Europi ima patent (EP2555787) za Alzheimerovu bolest,osteoartritis, reumatoidni artritis i depresiju.
 8. BCM-95 je 100% prirodna formulacija bez bilo kakvih dodataka i ne koristi nano tehnologiju čije djelovanje na molekularnu strukturu još nije ispitano.
 9. Sa kurkuminom BCM-95 je provedena toksikološka studiju koja kazuje da nije škodljiv niti u izuzetno visokim dozama od 1000mg/kg tjelesne mase.
 10. Kapsule Ultra strong kurkumin BCM-95 sadrže samo kurkumin, BEZ: punila, konzervansa, GMO-a, alergena i umjetnih bojila.

BCM-95 sadrži ulje ar-turmerone za koje studije govore da djeluje na povećanje broja živčanih matičnih stanica i povećava neurogenezu, iskazuje značajno gastroprotektivno i antidijabetičko djelovanje.

Samo kurkumin BCM-95 sadrži ar-turmerone i zato je učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointestinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge ekstrakte.

Zašto mnogi zanastvenici smatraju da je BCM-95 najbolji ekstrakt kurkume?

Znanstvena je zajednica odala priznanje superiornom djelovanju kurkumina BCM-95. Kurkumin BCM-95 je jedini kurkumin na svjetskom tržištu kojem je na temelju rezultata kliničke studije odobren
US patent za terapiju Alzheimerove bolesti
( US patent br. 8859020)                                                                      Europi ima patent (EP2555787) za sastav i djelovanje kod Alzheimerove bolesti,osteoartritisa, reumatoidnog artritisa i depresije.

Kurkumin BCM-95 ima iza sebe veliku bazu od 11 kliničkih studija i 27 znanstvenih radova koja se svake godine povećava. Upravo je u 2016. godini pokrenuto 9 novih kliničkih studija u kojima se koristi BCM-95 jer, znanstvenici za svoje kliničke studije odabiru supstance koje su najdjelotvornije, pa im je BCM-95 najprirodniji izbor.

Vjerujemo da vam je teško u sve većoj ponudi dodataka prehrani od kurkume odabrati najbolji proizvod. Navodimo neke od poželjnih odlika proizvoda kojima se možete rukovoditi u odabiru:

 • visoki udio aktivnog sastojka u jednoj kapsuli
 • veća širina i snaga djelovanja
 • djelotvornost dokazana znanstvenim radovima i kliničkim studijama
 • samo potpuno prirodni, neškodljivi sastojci, bez punila i konzervansa
 • proizveden u postrojenju koje ima GMP certifikat tj. zadovoljava standrade dobre proizvođačke prakse i ima ISO certifikate

Ultra strong kurkumin BCM-95 ispunjava sve navedene kriterije pa bi svakako mogao biti vaš najbolji izbor kad se radi o proizvodima od kurkume. 

Pakovanje sadrži 60 vegetabilnih kapsula sa 500 mg superiornog kurkumina BCM-95. Dnevna doza 1 do 2 kapsule nakon obroka.

Odabirom Ultra strong kurkumina BCM-95 birate najbolje za sebe jer uz snažno djelovanje kurkumina i eteričnog ulja kurkume u organizam ne unosite ništa štetno niti alergeno, možete ga korisiti bez vremenskog ograničenja, a pogodnan je za vegetarijance, vegane i dijabetičare.

Studije pokazuju da stanovništvo u Indiji ima znatno nižu stopu oboljena od raznih vrsta raka i Alzheimerove bolesti prvenstveno zahvaljujući visokom udjelu kurkume u svakodnevnoj prehrani.

Ukoliko vam stil života i prehrane ne dopušta svakodnevno konzumiranje kurkume u prehrani u količinama od oko 2,6 g dnevno, koliki je prosjek u Indiji, najbliže prirodnom sastavu i moćnom djelovanju kurkume možete dobiti u jednoj kapsuli Ultra strong kurkumina BCM-95, što je dnevni trošak od 3,47 kn.

Prevencija je uvijek bolja od lječenja, zato poslušajmo mudri Hipokratov savjet: 

"Neka vaša hrana bude vaš lijek i neka vaš lijek bude vaša hrana"

 

NAPOMENA:

Navedene studije i podaci su isključivo informativnog karaktera. Sastojci proizvoda i sam proizvod nema od strane EFSA odobrene zdravstvene tvrdnje . Ništa od napisanog ne predstavlja niti se treba shvatiti kao zdravstveni savjet. 

PODIJELITE OVO
  O proizvodima - Sve