Povijest crnog kima Objavljeno: 05. 04. 2017 - 11:52

Crni kim ima dugu povijest kao višestruko korisna biljka. Više od tri tisuće godina, ljudi su  koristili crni kim za liječenje brojnih bolesti i za održavanje i poboljšanje općeg zdravlja.

Najranije korištenje crnog kima može se pratiti unatrag do Asiraca u drevnom Egiptu . Asirci su ga zvali tin tir i koristil su ga oralno  za liječenje želučanih problema i dermalno za njegu kože i liječenje osipa, ugriza i rana.Ulje crnog kima bilo je pronađeno u Tutankamonovoj grobnici koristile su ga Kleopatra i Nefertiti u njezi kože.

Povjest crnog kimaCrni kim se spominje u Bibliji i Hadithu. Biblija spominje čupavu katu( crni kim) kao pravi lijek za izradu kruha protiv napuhanosti, grčeva, bolnih stanja probavnog sustava, a Islamski prorok Muhamed u svojoj knjizi "Hadith" piše da crni kim liječi sve osim smrti. Kršćani su ga upotrebljavali za čišćenje od parazita i crijevnih glista te protiv nadutosti trbuha. Poznati grčki liječnik Dioskorid koristio je crni kim za glavobolju i zubobolju.

U Indiji  je bio korišten za liječenje  probavnih tegoba i gastrointestinalne  disfunkcije .  Ayurveda je tradicionalna medicinska praksa u Indiji , njeno ime znači  znanost o životu , prevenciji i dugovječnost, koristi crni kim za liječenje živčanih poremećaja , anoreksije , i ginekoloških problema . Također se koristi za podizanje  raspoloženja , poticanje metabolizama , te harmonizaciju svih tjelesnih funkcija . Ayurvedska medicina svoj pristup zdravlju  temelji na stvaranju i održavanju ukupne ravnoteže energija i bioloških procesa u tijelu.

PODIJELITE OVO
  O proizvodima - Sve