Ulje pasjeg trna za akne i prištiće Objavljeno: 05. 04. 2017 - 12:07

Dr. Oz tvrdi da je ulje pasjeg trna čudotvorno u riješavanju problema aknama i prištićima sklone kože!

U emisij  dr. Oz savjetuje upotrebu ulja bobica psjeg trna kao djelotvornog sredstva u borbi protiv akni i prištića.  Objašnjava tu tvrdnju činjenicom da su esencijalne masne kiseline i vitamini A, E i C u ulju rješenje i za najgore simptome akni. Ulje se za postizanje najboljih rezultata koristi oralno i dermalno.

 Istraživanja pokazuju da ulje pasjeg trna omekšava i učvršćuje kožu i smanjuje ožiljke, otekline i upalu, čime se razbija upalni ciklus i koža se liječi sama. Kada se koristi dermalno, ulje pasjeg trna čisti kožu i djeluje kao blagi piling.

Osim toga, ulje pasjeg trna izbjeljuje staračke pjege i sve ostale pigmentacijske promjene na koži, riješiti će i probleme crvenila kože, dermatitis i ekceme. Njegova umirujuća i ljekovita svojstva će osigurati učinkovit pristup za ublažavanje iritacije i nelagode.

PRIMJENA:

 • Uzimati oralno 1 čajnu žlicu dva puta dnevno 15 minuta prije jela.
 • Za upalne procese od akni i prištića, crvenilo kože, izbijeljivanje pigmentacije na koži te proširene pore može se nanjeti izravno na kožu (samo na mjesta koja treba tretirati). Nakon 15 min ukloniti višak ulja vatom.
 • Za proširene pore. Ručnik namočiti u topli čaj od kamilice i držati 10 minuta. Nakon toga nanjeti ulje i ostaviti 15 minuta, višak ulja ukloniti vatom.
 • Napomena: Ulje je izrazito narančaste boje no neće izazvati promijene u boji kože. Izravno na kožu nanosite samo ulje bobica dobiveno postupkom hladnog prešanja.
 • Vrijeme dermalne primjene tretmana 4 tjedna. Postupak se može ponoviti nakon 4 do 6 tjedana.
 • Kada se doda u kremu za lice dobiva se efekt pomlađivanja i izbjeljivanja. Dodati 5% ulja na ukupnu količinu kreme i dobro promiješati ili staviti kremu na dlan te kapnuti 2 do 3 kapi ulja pa utrljati u kožu.
 • Za njegu kose dodati u šampon ili regenarator za kosu u količini od 10% od ukupne količine šampona ili regeneratora.

NAPOMENA:

* Ovaj sadržaj nema namjeru dijagnosticiranja ili liječenja bolest već prenosi informacije obajavljene u prestižnim znanstvenim publikacijama i časopisima i služi isključivo u informativne svrhe. Sastojci proizvoda i sam proizvod nema od strane EFSA odobrene zdravstvene tvrdnje . Ništa od napisanog ne predstavlja niti se treba shvatiti kao zdravstveni savjet.

REFERENCE:

 • Sea buckthorn berries: A potential source of valuable nutrients for nutraceuticals and cosmoceuticals Lalit M. Bal a,b,, Venkatesh Meda b, S.N. Naik a, Santosh Satya a
 • a: Centre for Rural Development and Technology, Indian Institute of Technology, Hauz Khas, New Delhi 110016, India
 • b: Dept. of Chemical and Biological Engineering, University of Saskatchewan, Saskatoon, Saskatchewan, Canada S7N 5A9
 • Quality of extracted sea buckthorn seed and pulp oil, Cenkowski, S., Yakimishen, R., Przybylski, R. and Muir, W.E. Department of Biosystems Engineering, University of Manitoba, Winnipeg, Manitoba R3T 5V6, Canada
PODIJELITE OVO
  O proizvodima - Sve