Glavobolja i migrena Objavljeno: 07. 04. 2017 - 9:47

Glavobolja. Svi mi koji ih često imamo znamo kako glavobolja može uništiti dan. Ne možete se usredotočiti na posa, ne možete ništa učiniti kod kuće, sve što možete učiniti je čekati da prođe.

Ako ste odlučili da više ne želite glavobolje riješavati tabletama, ovdje su četiri prirodna lijeka koje možete koristiti kako bi ublažili bol.

Koristite hladne ili tople obloge. Stručnjaci nisu sigurni zašto su tako učinkoviti  ali mnogi ljudi kažu da im je to dovoljno da se riješe glavobolje. 
Biljka povratić poznat kao Tanacetum parthenium  korištena je stoljećima kao svojevrsni narodni lijek za glavobolje i migrene, kao i za bol i groznicu.
Stručnjaci kažu da povratić sadrži određene spojeve poznate kao “parthenolides " koji kontroliraju širenje i stezanje krvnih žila u glavi. Kada migrene počinje vaš mozak oslobađa neurotransmiter serotonin a vaše krvne žile se stežu. Povratić djeluje u kontra smjeru te relaksira i širi krvne žile,  vjeruje se da je to glavni razlog zašto pomeže kod migrena i glavobolja.

Nekoliko vrsta ulja koristi se u narodnoj medicini za otklanjanje glavobolje.

Ulje lavande ne samo da miriše sjajno  već je utvrđeno da je koristan spoj u liječenju glavobolje i migrene. Ulje lavande može se inhalirati ili najnjeti na kožu. Dvije do četiri kapi na svake dvije do tri šalice kipuće vode preporučuju se za inhaliranje.
Ulje crnog kima možete inhalirati ili umasirati na sljepoočnice kao i riblje ulje koje širi krvne žile u sljepoočnicama a ulje metvice takođe ima djelovanje na širenje krvnih žila i pojačava cirkulaciju.
Magnezij u dozi od400-600 miligrama dnevno učinkovit je u smanjenju glavobolja.
Vitamin B2  u dozi od oko 400 mg po danu ima prevntivno djelovanje.
Koenzim Q10 u dozi od 300 mg dokazano je učinkovit u smanjenju glavobolje .

Nekoliko dodatnih savjeta:

Pijte puno vode  jer dehidracija može uzrokovati ili izazvati glavobolje.
Jedite đumbir ili popijte kavu jer to u umjerenim količinama također može djelovati na krvne žile i smanjiti bol.

NAPOMENA:
Čuvajte se lijekova protiv bolova  jer je novo istraživanje pokazalo je da su oni okidači za nastanak nove glavobolje.

PODIJELITE OVO
  Zdravlje - Sve