Karcinom kože, bradavice, herpes, ekcemi, bore, strije i akne Objavljeno: 07. 04. 2017 - 9:52

Ponekad keme, losioni i masti koji se reklamiraju na TV-u ili u časopisima nisu jako učinkoviti za bore, strije, akne, i druge kožne probleme.

Vaša koža je vaš najveći organ, ona je dio  vašeg imunosnog sustava i prva linija obrane. Sastojci koje nanosite na kožu ulaze u vaše tijelo i u vaš krvotok stoga je korištenje prirodnih sastojaka najmudriji izbor.

Evo nekoliko prijedloga, počevši od najtežih do najbezazlenijih tegoba.
Za kacinom kože (ne i za melanom ) i bradavice ekstrakt patlidžana. UK liječnik dr. Bill Cham dr.med.  primijetio je da australski farmeri i veterinari liječe domaće životinje od raka kože s narodnim lijekom ekstraktom australijske biljke vražje jabuke.
Uzeo je uzorak i analizirao ga da utvrdi aktivne sastojke jer je teško naći vražju jabuku osim u zabačenim dijlovima Australije. Utvrdio je da patlidžan sadrži iste fitonutrijente, glikozide i glikoalkaloide kao i vražja jabuka. Napravio je kremu koja sadrži sastojke patlidžana.

Ekstrakt možete napraviti i kod kuće:
Grubo naribajte sirovi patlidžan srednje veličine sa korom i stavite u stakleni vrč.
Ulijte organski jabučni ocat dok ne prekrije patlidžan.
Spremite u frižider.  Nakon tri dana možete početi koristiti.

Nanosite tekućinu izravno na tumor ili bradavicu. Za nanošenje možete koristiti vatu ili namočeni komadić vate položite izravno na tumori ili bradavicu i učvrstititi ljepljivom trakom. Postupak ponavljati nekoliko tjedana ili duže po potrebi.

Herpes i nekoliko drugih kožnih iritacij , uključujući ekceme i dermatitis lako je sanirati lokalnom primjenom aloe vera gela. Aloe vera djeluje antibakterijski , antivirusno i anti - gljivično. Gel možete kupiti ili još bolje napraviti sami.

Održite jedan list aloe vere i nožem zgulite gornju koru ( kao na slici), gel se nalazi odmah ispod  kore te ga je lako pokupiti žlicom. Da bi ga mogli koristiti duže možete ga u blenderu pomiješati sa vitaminom C  i vitaminom E.
Na ¼ šalice gela dodajte 500mg vitamina C  ( možete razmrviti tabletu) i 400 IU vitamina E. Kratko miksajte i prelijte u sterilnu staklenu bičicu koju čuvajte u frižideru. Tako spremljen može se koristiti nekoliko mjeseci.

Tinea je gljivica na površini kože koja se može očitovati kao atletsko stopalo ili iritacija kože intimnog područja kod žena i muškaraca. Lišaj ima izgled crvenog prstena i može se pojaviti gotovo bilo gdje. Ostala kontaminirana područja mogu imati i bijeli, ljuskavi izgled.

Tinea je gljivica koja voli topla i vlažna područja i čini da ta područja svrbe gotovo neprekidno. Najučinkovitije sredstvo protiv nje je ulje čajevca  a možete pokušati i s nimom ili organskim jabučnim octom.

Bore, strije i akne
Za bore i suhu kožu koristite ulje pasjeg trna oralno i dermalno te neven i lavandu dermalno.
Strije se mogu brže smanjiti ako umasirate  kokosovo ulje i shea maslac u kožu.
Tamanu ulje iz pacifičkih otoka je još bolje .
Za akne je od velike pomoći ulje pasjeg trna koje koristitie  oralno i dermalno. Za tu svrhu ga promovira i dr. Oz .

Poveznice:
strije ekcem herpes bore akne
PODIJELITE OVO
  Zdravlje - Sve